maandag 30 december 2013

Mijn debuut zeevaart crimi (uitgave jaar 2009)

Het Buenos Aires Complot - Gerard H. Nijmeijer


(zeer geschikt voor oudere jeugd of "young adult").     

 
 

Recensies 

Het is 1989. Machinist Nico Meyer krijgt een oproep zich in te schepen op het vrachtschip Het Waterland van de Zuid-Amerika Lijn. Het blijkt echter niet een gewone reis te worden. Er wordt zelfs een moord gepleegd.

De bevrijdingsgroep HAB (Hijos del Argentinos) heeft een ingenieus complot gesmeed om via de smokkel van XTC pillen geld te verdienen voor hun kostbare bevrijdingsacties voor foute Argentijnen uit het Videla bewind. Het Waterland blijkt een schakel te zijn in de smokkelroute van XTC pillen tussen Argentinië en Nederland. Wie van de bemanningsleden is betrokken bij deze handel? Als Dick van der Berg (een collega van Nico) niet alleen ziek wordt, maar ook iets lijkt te verbergen gaat Nico op onderzoek uit. Van wie is het zilveren kettinkje dat hij in het putje van de schroefastunnel vindt, wie is ome Joop en wat is de rol van Ger van Dalen, een zakenman die zich in Argentinië gevestigd heeft? Langzamerhand ontknoopt het verhaal zich en vallen de puzzelstukjes op hun plaats.

De schrijver heeft beoogd een thriller te schrijven die zich afspeelt tijdens een tweetal zeereizen naar Argentinië. Het is duidelijk dat hij verstand van zaken heeft als het gaat om de maritieme wereld. De schrijfstijl maakt dat het boek uitermate geschikt is voor jeugdige lezers.

 

Titel: Het Buenos Aires Complot

Auteur: Gerard H. Nijmeijer

ISBN: 9789460080845

Uitgeverij: Kirjaboek

Prijs: € 16,50

 

© @Paul Nijhuis / Schrijverspunt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten